WINTER SALE! Tijdelijk GRATIS montage van een complete set (velgen+banden) op uw voertuig. Profiteer nu van dit voordeel!

Snelheidscodering

De snelheidsindex of speedindex geeft aan voor welke maximumsnelheid de band geschikt is. Het is wettelijk voorgeschreven dat de banden die u onder uw auto monteert een snelheidsindex moeten hebben overeenkomstig de mogelijke maximumsnelheid van uw voertuig. Het is verboden om met banden met een te lage snelheidsindex te rijden. Uiteraard is het toegestaan om met banden te rijden die een hogere snelheidsindex hebben dan voorgeschreven.

De snelheidscodering wordt door de autofabrikant bepaald en staat beschreven in de gebruiksaanwijzing van het voertuig.

Winterbanden met een lagere snelheidscodering dan die van de auto mogen wel worden gemonteerd. In sommige landen is dan het verplicht om een sticker met de toegestane snelheid met die gemonteerde band in het zicht van de bestuurder te plaatsen. Die snelheid mag niet overschreden worden zolang die banden zijn gemonteerd.

Ook de maximale toegestane snelheid is af te lezen in nevenstaande tabel.

Hulp nodig?Bel ons: +31 (0)13 513 00 43Whatsapp+31 (0)6 82 07 26 71 9 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00! Over GiVa Wheels Contact Werken bij GiVa Wheels Levering en afhalen Hoe te bestellen Betalen Retourneren Montagehandleiding Algemene voorwaarden Privacyverklaring Velgen Velgenconfigurator Velgmerken Fotogalerij Schuifbouten Slotbouten Velgenreiniger Banden Bandenmaten Speed index Load index Datum (DOT) code Bandenspanning Runflat banden Zomerbanden Winterbanden Contact GiVa Wheels B.V.
De Hemeltjes 18
5051 JR Goirle
Nederland
+31 (0)13 513 00 43
info@givawheels.nl
© 2018 GiVa Wheels B.V.