Uw bestelling GRATIS thuisbezorgd in Nederland en België! Complete sets gemonteerd en gebalanceerd, plug-and-play! Meer dan 75.000 tevreden klanten!

page: DOT-Code

DOT-Code

Elke autoband is voorzien van een zogenaamd DOT codering. DOT is de afkorting van US Department of Transport; het Amerikaanse ministerie van Verkeer en Waterstaat. Dit departement heeft een aantal eisen vastgelegd waaraan een autoband moet voldoen. Die hebben te maken met slijtage van het profiel, tractie en het bestand zijn tegen hoge en lage temperaturen.

De DOT-aanduiding is enigszins vergelijkbaar met de Europese E4 codering. Alleen ligt bij deze laatste de nadruk op het bestand zijn tegen hoge snelheden. De DOT-aanduiding heeft voor de gebruikers (handel en consument) toch een leuke bijkomstigheid. Men kan namelijk aflezen wanneer de band is geproduceerd.

De aanduiding is bijvoorbeeld DOT33[DOTYY]. De eerste twee cijfers geven de week van productie aan (33e week) en de [DOTYY] het jaar (20[DOTYY]).

Bovenstaande band is dus geproduceerd in week 33 van het jaar 20[DOTYY].

De reeks getallen en cijfers voor productiedatum behoort officieel ook tot de DOT codering maar is minder interessant. In de volgende afbeelding is uitgelegd wat deze tekens betekenen.

Sommige fabrikanten, waaronder Michelin, geven het advies bij montage de DOT-aanduiding aan de buitenkant te houden, tenzij er sprake is van een richtingsgebonden montage die dit belet.

Vaak zijn oude DOT banden voordeliger aan prijs als dezelfde band in een jonge DOT.

In principe beoordelen Bandenexperts banden tot 3 jaar als fabrieksnieuw. Bij een juiste opslag (donker en koel) zullen binnen deze periode geen fysische en chemische processen plaatsvinden die de technische eigenschappen van een band negatief beïnvloeden.

Sterker, een hagelnieuwe band die men een week in de volle zon legt verslechterd meer dan een band die 3 jaar koel en donker is opgeslagen.

Giva Wheels garandeert een optimale opslag en daarmee de fabrieksnieuwe kwaliteit van de door u aangekochte banden.

De courantheid en vraag en aanbod van een bepaald type band heeft natuurlijk een grote invloed op de leeftijd van de band.

Indien een band ouden dan 36 maanden is wordt dit door ons ten alle tijden vermeld in de bandomschrijving in de webshop. In sommige gevallen zelfs al eerder mocht deze informatie bij ons bekend zijn.

De voordelen van Giva Wheels

Uitstekend!
9.6
Gebaseerd op 2596 reviews
Site, service, prijs = TOP !!
Koen Valcke - Jabbeke-België
Ik zocht bij bandencentrales in België naar een passende velgenset voor mijn BMW 630IC, bouwjaar 1/2007, maar een keuze bleek bijna onbestaande. Na wat zoekwerk op internet kwam ik bij Vincent van Givawheels. Een perfecte site die me een enorme keuze velgen opleverde, met een handige link naar de bijpassende banden in alle prijsklassen. De vragen die ik had werden spoedig beantwoord via Whatsapp en al vlug besloot ik te bestellen. Ik koos ervoor om ter plaatse mijn Wolfrace-velgenset te doen monteren: een modern en goed uitgeruste bandencentrale met heel vriendelijk personeel. De prijs die ik betaalde ligt BEDUIDEND lager dan in België, tot wel 650 € verschil, daarvoor kan je al eens omrijden ! Mijn oude velgen werden probleemloos teruggestuurd naar mijn thuisadres. De banden zijn ook nauwkeurig uitgebalanceerd. Een echte aanrader! Ik apprecieer vooral het gebruiksgemak van de Givawheels-site, de vlotte communicatie met Vincent via Whatsapp en de professionaliteit van hun montagewerk.
goede service, geleverd wat is besteld!
Henk Schriever - BRAKEL
Mooie set velgen met winterbanden besteld. Netjes geleverd, goed verpakt. Gemonteerde TPMS sensoren werkten direct.
Ongelooflijke Service
Steven - Maaseik
Lang over nagedacht om velgen met banden te kopen, kom uit België. Zondagavond besteld en op 5de dag vrijdag geplaatst bij hun op magazijn. Kwam eraan en onmiddellijk kwamen ze mijn velgen plaatsen. Ze hebben het perfect geplaatst, ben er super blij mee. Heb wel 3,5 uur gereden op en af. Maar is vind dit helemaal niet erg want de prijs en de service telt bij mij. Dus ik raad jullie aan want ze hebben echt veel keus van velgen en banden. SUPER doe zo verder....
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Maandag Open van 09:00 tot 17:00!