Complete sets, gemonteerd en gebalanceerd – PLUG-AND-PLAY! Meer dan 75.000 tevreden klanten! Voor particulieren en bedrijven!

page: Montagehandleiding

Montagehandleiding

Indien u ervoor kiest om uw velgenset thuis te laten leveren door Giva Wheels dan dient u er uiteraard voor te zorgen dat deze gemonteerd wordt op uw auto. Als u onderstaande handleiding zorgvuldig doorloopt is de montage van uw velgenset een handeling die gemakkelijk door u zelf te doen is.

Giva Wheels velgmontage stappenplan

Demonteren oude velg

Zet uw auto op een plaats waar de ondergrond vlak en stevig is. Zorg voor een werkomgeving waar u geen hinder veroorzaakt voor anderen en anderen wellicht voor u.

Trek de handrem aan en zet de versnellingsbak in de eerste versnelling of in de parkeerstand in geval van een automatische transmissie.

Draai met behulp van een wielmoersleutel alle moeren of bouten een halve slag los. Let op, de bouten/moeren dus niet geheel losdraaien.

Plaats uw krik onder de krik steunpunten van uw auto. Krik uw auto met behulp van een solide werkplaatskrik omhoog totdat het wiel wat u wilt vervangen loshangt van de grond. Heeft u geen werkplaatskrik dan kunt u de noodkrik gebruiken die normaal bij de auto geleverd is. Gebruik voor deze noodkrik desnoods de handleiding die bij de auto geleverd is. Zorg ervoor dat de krik stevig onder de auto staat.

Draai vervolgens alle bouten/moeren van het wiel los. Met behulp van uw voet of met hulp van een ander persoon houdt u het wiel zolang op zijn plaats. Nadat alle bouten/moeren zijn losgedraaid kunt u het wiel van de wielnaaf halen.

Maak de wielnaaf schoon met een staalborstel of grof schuurpapier en smeer deze daarna desgewenst in met kopervet.

Monteren nieuwe velg

Plaats (indien meegeleverd en benodigd) de centreerring in de nieuwe velg. Zorg dat de ring tenminste vlak of dieper ligt dan de hub.

Hang het nieuwe wiel op de naaf. Draai de velg met de klok mee op de naaf zodanig dat de boutgaten van de velg zich recht voor de boutgaten van de auto bevinden. Uiteraard kunt u in het geval van een auto met moeren de velg slechts in één keer juist plaatsen. In het geval van ECE gekeurde velgen dient u de originele bouten te gebruiken. In dit geval hebben wij geen bouten meegeleverd. Let er op dat de vorm van de bout/moerzitting in de velg overeenkomt met de vorm van de bout of moer. Dit kan zijn bol, conisch of vlak.

Heeft u een zogenaamde breedset aangekocht, worden de breedste banden en velgen altijd achteraan gemonteerd.

Indien de banden een draairichting/looprichting hebben, kunt u dit zien op de buitenflank van de band. Een band met draairichting is voorzien van een pijl voor de juist draairichting.

Een zogenaamde asymmetrische band is voorzien van het woord “OUTSIDE” en/of “INSIDE”. In dit geval kan een velg/band combinatie op elke gewenste positie gemonteerd worden.

ZEER BELANGRIJK:

Controleer goed of er geen ruimte/speling tussen het centergat van de velg en de naaf van de auto is. Dit zorgt beslist voor trillingen tijdens het rijden.

Draai vervolgens de bouten/moeren eerst met de hand vast. U moet minimaal 5 hele slagen kunnen maken. Draai het wiel voorzicht een slag rond om te kijken of deze overal vrijloopt. Denk hierbij aan de spaken en wielophanging. Draai daarna de bouten/moeren met een momentsleutel kruislings aan (zie bijgevoegde folder). Doe nog een afsluitende controle of de velgen nog steeds vrijlopen van carrosserie, remmerij en ophanging. Laat de krik daarna voorzichtig zakken.

Na de 1e 100 km te hebben gereden draait u de wielen/bouten nog een laatste keer na met het juiste moment.

Bij twijfel over de pasvorm of uw eigen deskundigheid laat de montage dan altijd uitvoeren door een specialist.
GiVa Wheels is niet verantwoordelijk voor de gevolgschade door een onjuiste montage.

Onderhoudsadvies

Aluminium velgen staan aan extreme omstandigheden bloot. Lichtmetalen velgen worden hierdoor razendsnel vuil. Door het warme remstof, extreme temperatuurverschillen en weersinvloeden laat vuil zich erg moeilijk verwijderen bij een poetsbeurt. Vooral als u niet vaak de tijd heeft om uw auto te wassen merkt u dat het vuil zich steeds moeilijker laat verwijderen. Wij geven u als tip de velgen alvorens het eerste gebruik en na elke poetsbeurt in te sprayen met universele Griffon siliconenspray. Hierdoor zet u een transparant filmlaagje op de velg waardoor vet en vuil niet kunnen hechten zonder dat de velgen plakken.

We adviseren de velgen periodiek schoon te maken met lauw/warm water en groene zeep. Voor het hardnekkige vuil kan een velgenreiniger op natuurlijke basis gebruikt worden. Gebruik nooit chemisch oplosmiddel of andere hardnekkige reinigers. Ook wordt een hogedrukreiniger en een schuurborstel ten strengste afgeraden.

Inleren TPMS

Is uw auto jonger dan 2014? Dan is uw auto is waarschijnlijk voorzien van een indirecte of directe TPMS, ofwel bandendrukcontrole systeem. U heeft in het geval van een direct TPMS systeem, mogelijk de TPMS sensoren al bij ons aangekocht. Veelal is in beide gevallen een inleerproces vereist wanneer u een nieuwe set velgen monteert. Kijkt u de gebruikershandleiding van uw voertuig erop na om te kijken hoe deze inleerprocedure verloopt. Komt u er niet uit? Belt u dan naar Giva wheels. Vaak kunnen onze collega’s u, door hun omvangrijke ervaring, telefonisch door de inleerprocedure leiden.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van uw bestelling of deze montagehandleiding, neem dan contact met ons op. Telefonisch via +3113 513 0043 of per mail info@givawheels.nl

*Giva Wheels is geenszins verantwoordelijk voor eventuele gevolgschade door montage.

Downloaden montage handleiding

Open dit PDF Document en print de bovenstaande handleiding nog eens uit om deze bij montage bij de hand te hebben.

Voordelen van Giva Wheels

Wat zeggen onze klanten?
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Vandaag open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken