WINTER SALE! Tijdelijk GRATIS montage van een complete set (velgen+banden) op uw voertuig. Profiteer nu van dit voordeel!

Montagehandleiding

Indien u ervoor kiest om uw velgenset thuis te laten leveren door Giva Wheels dan dient u er uiteraard voor te zorgen dat deze gemonteerd wordt op uw auto. Als u onderstaande handleiding zorgvuldig doorloopt is de montage van uw velgenset een handeling die gemakkelijk door u zelf te doen is.

Giva Wheels velgmontage stappenplan:


Demonteren oude velg


1. Zet uw auto op een plaats waar de ondergrond vlak en stevig is. Zorg voor een werkomgeving waar u geen hinder veroorzaakt voor anderen en anderen wellicht voor u.
2. Trek de handrem aan en zet uw versnellingsbak in de eerste versnelling of in de parkeerstand in geval van een automatische transmissie.
3. Draai met behulp van een wielmoersleutel alle moeren of bouten een halve slag los. Let op, de bouten/moeren dus niet geheel losdraaien.
4. Plaats uw krik onder de krik steunpunten van uw auto. Krik uw auto met behulp van een solide werkplaatskrik omhoog totdat het wiel wat u wilt vervangen loshangt van de grond. Heeft u geen werkplaatskrik dan kunt u de noodkrik gebruiken die normaal bij de auto geleverd is. Gebruik voor deze noodkrik desnoods de handleiding die bij de auto geleverd is. Zorg ervoor dat de krik stevig onder de auto staat.
5. Draai vervolgens alle bouten/moeren van het wiel los. Houdt u met behulp van uw voet of met hulp van een ander persoon het wiel zolang op de plaats. Nadat alle bouten/moeren losgedraaid zijn kunt u het wiel van de wielnaaf halen.
6. Maak de wielnaaf schoon met een staalborstel of grof schuurpapier en smeer deze daarna desgewenst in met kopervet.

Monteren nieuwe velg


1. Plaats (indien meegeleverd) de centreerring in de nieuwe velg.
2. Hang het nieuwe wiel op de naaf. Draai de velg zo op de naaf dat de boutgaten van de velg zich recht voor de boutgaten van de auto bevinden. Uiteraard kunt u in het geval van een auto met moeren de velg slechts in een keer juist plaatsen.
3. Zeer belangrijk: controleer goed of er geen ruimte/speling tussen het centergat van de velg en de naaf van de auto is. Dit zorgt anders beslist voor trillingen tijdens het rijden.
4. Draai vervolgens de bouten/moeren eerst met de hand vast en draai de bouten/moeren daarna met een moment van 120Nm kruislings aan.
5. Controleer goed of de velg of band nergens tegen de carrosserie of het chassis van de auto aan zit.
6. Laat de krik voorzichtig zakken.
7. De wielenmoeren/bouten kunnen zich in het begin nog gaan zetten. Draai daarom na de eerste 100km de wielmoeren/bouten nog eens na.

Downloaden montage handleiding


Open dit PDF Document en print de bovenstaande handleiding nog eens uit om deze bij montage bij de hand te hebben.

Veel plezier met uw nieuwe set wielen.


Team Giva Wheels

Hulp nodig?Bel ons: +31 (0)13 513 00 43Whatsapp+31 (0)6 82 07 26 71 9 Vandaag geopend van 09:00 tot 18:00! Over GiVa Wheels Contact Werken bij GiVa Wheels Levering en afhalen Hoe te bestellen Betalen Retourneren Montagehandleiding Algemene voorwaarden Privacyverklaring Velgen Velgenconfigurator Velgmerken Fotogalerij Schuifbouten Slotbouten Velgenreiniger Banden Bandenmaten Speed index Load index Datum (DOT) code Bandenspanning Runflat banden Zomerbanden Winterbanden Contact GiVa Wheels B.V.
De Hemeltjes 18
5051 JR Goirle
Nederland
+31 (0)13 513 00 43
info@givawheels.nl
© 2018 GiVa Wheels B.V.