Menu

  • Wegens succes onbeperkt verlengd: GRATIS VERZENDING t.w.v. 45 EURO binnen Nederland en België op alle webshopbestellingen.

page: Wat zijn schuifbouten?

Wat zijn schuifbouten / schuifmoeren?

Schuifbouten of schuifmoeren worden gebruikt om een klein verschil van maximaal 2mm in steekdiameter te overbruggen. Middels deze schuifbouten of schuifmoeren is het mogelijk een velg van bijvoorbeeld 5×110 te monteren op een auto met een steek 5×112, of een velg met een steek van 4×98 op een auto met een steek van 4×100. Voorwaarde is uiteraard wel dat de naaf en ET waarde juist zijn.

De losse conus onder de bout of moerkop zorgen ervoor dat deze excentrisch kan bewegen. De losse conus zal dus bij een afwijkende steek de velg op de gehele omtrek klemmen terwijl de bout wel uit het midden zit.

De volgende combinaties zijn mogelijk

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van schuifbouten of schuifmoeren volkomen veilig en heeft geen invloed op het rijgedrag van de auto.

De voordelen van Giva Wheels

Uitstekend!
9.4
Gebaseerd op 2163 reviews
Perfect aan hun afspraak gehouden
John Roukens - BREDA
Mooie wielen met banden door hun geleverd zeer snel !!!! En ook de montage was super snel . Ben er blij mee
klantgerichte afspraken, levering en montage
Roel - Tilburg
Erg prettig geholpnem te keuze. Vervolgens goeie afspraken en velgen netjes gemonteerd en afgewerkt. Zeer vriendelijke medewerkers!
Goede en eerlijke velgendealer.
Andy Gamiz Serna - Lummen
De specs van de velgen zijn getrouwheidswaar, kleine vergetelheid met bestelling, daarmee het sterretje minder, maar desalniettemin, goede verwerking + snelle levering, top!
Vandaag Open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken