Menu

  • Wegens succes tijdelijk verlengd: GRATIS VERZENDING t.w.v. 55 EURO binnen Nederland en België op alle webshopbestellingen.

page: Wat zijn schuifbouten?

Wat zijn schuifbouten / schuifmoeren?

Schuifbouten of schuifmoeren worden gebruikt om een klein verschil van maximaal 2mm in steekdiameter te overbruggen. Middels deze schuifbouten of schuifmoeren is het mogelijk een velg van bijvoorbeeld 5×110 te monteren op een auto met een steek 5×112, of een velg met een steek van 4×98 op een auto met een steek van 4×100. Voorwaarde is uiteraard wel dat de naaf en ET waarde juist zijn.

De losse conus onder de bout of moerkop zorgen ervoor dat deze excentrisch kan bewegen. De losse conus zal dus bij een afwijkende steek de velg op de gehele omtrek klemmen terwijl de bout wel uit het midden zit.

De volgende combinaties zijn mogelijk

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van schuifbouten of schuifmoeren volkomen veilig en heeft geen invloed op het rijgedrag van de auto.

De voordelen van Giva Wheels

Uitstekend!
9.5
Gebaseerd op 2252 reviews
Goede en eerlijke velgendealer.
Andy Gamiz Serna - Lummen
De specs van de velgen zijn getrouwheidswaar, kleine vergetelheid met bestelling, daarmee het sterretje minder, maar desalniettemin, goede verwerking + snelle levering, top!
Snel, behulpzaam, en past altijd!
Martijn - Marum
Na aanleiding van een kennis die zijn velgen met banden bij Giva besteld had, trok dit mijn interesse ook. Het is ten eerste wat goedkoper dan concurrenten, en daarnaast worden ze direct uitgebalanceerd en komen de wielen met alle nodige extra’s (centreerringen, bouten, kapjes etc.) De service, ook top! Ik kon de bestelling niet ontvangen op een bepaald moment, Giva aarzelde niet om het bezorgmoment te veranderen voor mij. Kortom, fantastisch!
Gedaan wat beloofd was
Tom de Vries - Veldhoven
Na het plaatsen van de bestelling van een set LM velgen met banden na een week keurig thuis afgeleverd, inclusief wielmoeren en pasringen. En dat voor een heel redelijke prijs.
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Vandaag Open van 09:00 tot 17:00!

Onze velgmerken