Uw bestelling GRATIS thuisbezorgd in Nederland en België! Complete sets gemonteerd en gebalanceerd, plug-and-play!

page: Wat zijn schuifbouten?

Wat zijn schuifbouten / schuifmoeren?

Schuifbouten of schuifmoeren worden gebruikt om een klein verschil van maximaal 2mm in steekdiameter te overbruggen. Middels deze schuifbouten of schuifmoeren is het mogelijk een velg van bijvoorbeeld 5×110 te monteren op een auto met een steek 5×112, of een velg met een steek van 4×98 op een auto met een steek van 4×100. Voorwaarde is uiteraard wel dat de naaf en ET waarde juist zijn.

De losse conus onder de bout of moerkop zorgen ervoor dat deze excentrisch kan bewegen. De losse conus zal dus bij een afwijkende steek de velg op de gehele omtrek klemmen terwijl de bout wel uit het midden zit.

De volgende combinaties zijn mogelijk

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het gebruik van schuifbouten of schuifmoeren volkomen veilig en heeft geen invloed op het rijgedrag van de auto.

De voordelen van Giva Wheels

Uitstekend!
9.5
Gebaseerd op 2579 reviews
Perfecte levering, product voldoet 100% aan verwachting.
Ron - Meijel
Eerste keer dat ik velgen met banden online heb besteld. Is bij GiVa Wheels zeer goed bevallen. Zou volgende keer hier weer bestellen!
Super!!!
Jozua Zeegers - Baarn
Goede service als er iets is word je netjes op de hoogte gehouden. Super tevreden met de velgen onder mijn Ford explorer. GIVA zeker een aanrader top! top! top!
Tevreden!
Sam - Halle
Voor ik bestelde had ik contact opgenomen met Giva wheels en heb snel antwoord gehad op mijn vragen. De levering was wat in vertraging maar is goed toegekomen. Degelijk en stevig verpakt.
Largest wheel range in Europe Exclusive importer of Bola Proline approved webshop Exclusive importer of 2Forge Platin approved webshop Exclusive importer of Judd
Zakelijk account voor professionelen?
Registreer B2B-account
Maandag Open van 09:00 tot 17:00!